HTML

I'm The Doctor.

Trust me! Ha posztolni akarsz, üzizz!

Friss topikok

Linkblog

Archívum

2010.04.06. 22:16 sztahanov

A tizenegyedik doktor első blinkre

Ha húsvét, akkor Doctor Who! (És persze Ashes to Ashes, de ez most nem érdekes.)

Na milyen lett? Szerintem:

Ami jó:

  • A legjobb dolog az, hogy az új doktor az kurvajó. Matt Smith egyáltalán nem rosszabb, mint David Tennant. Ok, nem lehet egyszerűen összehasonlítani őket, nem egy tengelyen mozognak. Smith okosabban őrült és empatikusabb, mélyebb karakter, a konzervatívabbra vett outfit pedig telitalálat, elég a fantáziaruhákból, eddig tökéletes. 
  • Amelia Pond megint egy érzékeny kísérőkarakter (Martha Jones sucks big time!), sírni fogunk, bár elsőre nem jön be a buta fejével, de be fog érni.
  • A kép rohadt jó. Más, nyugati HD-sorozatokhoz hasonlítva az új sorozat - de már a tavalyi is - nagyon szép éles és színes. Aki ezt nem HD-ban nézi, az jól kiszúr magával.

Ami rossz:

  • Stephen Moffat - aki idén átvette a főírói és főproduceri szerepet - nekem csalódás. Az első négy évad kiemelkedő részei fűződnek a nevéhez: The Empty Child / The Doctor Dances, The Girl in the Fireplace, Blink, Silence in the Library / Forest of the Dead - nagyon megcsavart, okos időparadoxonos, romi részek. A nagy várakozás ellenére alig mutat valamit, inkább csak lop saját magától: a Girl in the Fireplace-ből jön a főmotívum, az ellenség nagyon a blinkes angyalokra hajaz (akik nagyon vissza fognak jönni, az derül ki a végén a trailerből), a szököttrab-kiadatási csapda motívuma pedig a harmadik évados Smith and Jones epizódban volt már egyszer (ott Judoon volt a rendőrség, itt meg az Atraxi). 
  • A váltás agyon van hangsúlyozva, az epizód tele van statementekkel, szájbarágós megjegyzésekkel. Oké, tulajdonoscsere, erős váltás, de ez akkor is béna. Főleg, hogy Moffat maga említi a Confidentialsban, hogy nem kell beszarni, a Doktor ugyanaz, csak az arca más - ehhez képest mégis túldramatizálja. (Matt Smith nagyon utánozza egyelőre Tennant gesztusait, de az a tippem, hogy ez nagyon hamar el fog tűnni, és az új karakter lesz a domináns.)
  • A főcím / logó tragikus, de szerencsére ennek nincs nagy jelentősége.

 

Na.

(Jaj, és az a rész nagyon jó, amikor minden ételt végigpróbál, az a Micimackóból van kölcsönözve, amikor Tigris kipróbálja, mit szeret!)

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://doctorwho.blog.hu/api/trackback/id/tr91900278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rabbit · http://rabbitblog.hu 2010.04.06. 23:47:40

A kompaninnak megint lúzer pasija van, súlyosbításként pedig már most odáig van a doktorért. Nekem ez túl gyors!

sztahanov · http://szevasztok.blog.hu 2010.04.06. 23:54:31

@Rabbit: 14 ev tul gyors lenne?? te vagy lassu, nyul :D

Rabbit · http://rabbitblog.hu 2010.04.06. 23:58:46

@sztahanov: Az első résznél tartunk és a doktor időben utazik!!!

KTamas · http://ktamas.com/ 2010.04.07. 00:23:35

* Smith kicsit... hangsúlyosabb talán? Minden érzelem kicsit mélyebben jön ki belöle, de azért valljuk be, Tenant is igen komplex karaktert épített fel. Tényleg sokszor rájátszott Tizesre, várjunk ki pár részt, milyen lesz, nekem mindenesetre szinten hihetetlen pozitiv csalodas volt.
* A companion szerintem tökjó már most (én Donnát utáltam, de nagyon, Martha elment, Rose FTW!), persze lesz itt még sírás-rívás, vissza kell érni gondolom az esküvo napjára, de megint azt mondom, várjuk ki mit hoznak ki belole, meg lehet ezt jól csinálni, pláne Moffatnak. Illetve ami még aggasztó lehet, hogy elejtett valami olyat Moffat egy interjúban, hogy "ilyen Doctor/Companion kapcsolat még nem volt", nem tudom hogy a 14 év várakozásra gondolt vagy másra, nagyon remélem, hogy csak arra.
* Apropó Moffat, a sztori tényleg nem volt olyan kiemelkedo, egyelore betudtam annak, hogy kicsit kenyszerpalya az "elso" rész, az viszont tényleg furcsa volt, hogy annyira szájba lett rágva, hogy már-már reboot hangulata volt a dolognak, azért anno az Ecclestone->Tennant váltás ilyen szempontból jobb volt.
* Csak nekem tunt fel, hogy a doki meglehetosen jól tartja magat ahhoz kepest, hogy most regeneralodott? A Christmas Invasion kb. arról szólt h Tenant rosszul van, jaj, jaj, regenerálodik, nagyon fáj, erre most asszem kétszer tíz másodpercre tántorodott meg Smith, majd rohant tovabb. Persze akkor ott volt Rose támogatni meg, új doki, más doki, hiperaktívabb doki, de akkor is, kicsit hiteltelen volt.
* Feltunoen sok volt az egészévados felvezeto szál, honnan ismerte fel a rokon a doktort, milyen silencerol beszélt a foszörny, kicsit szokatlan volt, de egyaltalan nem negativum.
* Kérem vissza a harmadikévados intrót, már a negyediknél lévo remix is borzalom volt...
* Eddig is nagyon vártam Richard Curtis részét (5x10), de az elozetese alapján lesz benne Bill Nighly, ezek után nem tudom hogy lehetne jobb...</fanboy>
* Az új TARDIS sztem tökjó lett, valahogy illik Smithez.

sztahanov · http://szevasztok.blog.hu 2010.04.07. 02:57:18

@KTamasEnty: Roland White for The Times wrote: 'The previous doctor, David Tennant, smouldered his way across the space-time continuum. Smith is more of a geek-chic Time Lord... Smith is a much more quixotic, light-hearted Doctor than Tennant, who seemed to carry the cares of the universe on his shoulders.' - igen, szegeny tennant egeszen ripacsnak latszik smithhez kepest, olyan szinhazas szinesznek.

Sajnos akik utaljak Donnat, azok ki lesznek itt moderalva :-((((

A regeneralas nem mindig egyforma, eppenseggel a 9->10 volt az, ahol mondja is, h regeneration went wrong, azertt artott az tovabb, ld meg: tardis.wikia.com/wiki/Regeneration#Regenerative_Difficulty

A rokon onnan ismerte fel a doktort, h amelia sokat meselt rola :-)

A fall of silence gondolom ugyanolyan season arch, mint a bad wolf vagy a four knocks voltak.

paszternak 2010.04.07. 08:19:24

Hadd ne írjam le újból az egészet:
psztrnk.net/debutalt-az-uj-doktor/

@sztahanov: egészen pontosan nem mesélt róla, hanem képregényeket gyártott ("The Riggidy Doctor").

A Bad Wolfban az tetszett, hogy olyannyira long season arch volt, hogy tulajdonképpen two-seasons arch. :) Rose a "Bad Wolf Bay"-ben búcsúzik a S02 végén...

KTamas · http://ktamas.com/ 2010.04.07. 09:06:27

@sztahanov: jaja. viszont kerdes, mennyire fog besotetetni az evad/evadok folyaman Smith karaktere, mint az tortent Tenanttal.

sztahanov · http://szevasztok.blog.hu 2010.04.07. 16:15:58

@paszternak: thx, de kepregenyeket IS gyartott, van egy svenk, amikor egy csomo babot mutatnak, illetve nyilvanvalo, h meselt, egy csomoszor emlitik ezt.

(raggedy!!!)

(Bad Wolf az S04 vegen is van meg!)
süti beállítások módosítása